Giethoorn tour

Bezoek met een Giethoorn tour het Venetië van het noorden! In Giethoorn krijg je het perfecte beeld over hoe Nederlanders graag met en op het water leven. Het idyllische plaatsje is gelegen in het Nationaal Park Weerribben-Wieden in Overijssel.

In Giethoorn zijn talloze riet gedekte boerderijen gebouwd op kleine veeneilandjes die met ruim 170 karakteristieke houten bruggetjes zijn verbonden. De omgeving vol met meertjes, rietlanden en bosgebied laat zien hoe mooi Nederland is.

Giethoorn tour

In Giethoorn staat de tijd stil

Ondanks de snel veranderende cultuur in Nederland is er in Giethoorn gelukkig weinig veranderd. Nog altijd zijn de hoge houten bruggetjes er zodat de bewoners naar hun huizen kunnen gaan en de punter via het water eronder door kan. De punter is een typisch Gieters bootje, het is smal en wordt voortbewogen met een lange stok door een zogeheten punternaar.

Bezoek je Giethoorn dan mag je een tocht met zo’n bootje niet voorbij laten gaan! Giethoorn wordt ook wel het Nederlands Venetië genoemd en dat is niet voor niets. Alle activiteiten spelen zich hier op en rondom het water af waardoor een Giethoorn tour absoluut de moeite waard is!

Een Giethoorn tour met comfortabele Amerikaanse privé auto

Wil je er zeker van zijn dat je niets mist tijdens je bezoek aan Giethoorn? Boek dan een Giethoorn tour bij privatetourguideamsterdam.com. Je rijdt samen met jouw tour guide in een comfortabele Amerikaanse privé auto met airconditioning vanuit je hotel in Amsterdam of andere afgesproken plaatst naar Giethoorn toe. De tocht van Amsterdam naar Giethoorn duurt ongeveer 1,5 uur.

Tijdens de rit stoppen we bij het Kasteel van Amsterdam om foto’s te maken en drinken we verse melk rechtstreeks uit de koe op een kaasboerderij. Onze Giethoorn tour is voor maximaal 4 volwassenen of voor 2 volwassenen en maximaal 2 kinderen. Wil je met meer personen een Giethoorn tour boeken laat het ons dan even weten. Ook als er een kinderzitje nodig is in de auto. Onze gids haalt je op om 9:30 uur en na een prachtige dag in Giethoorn word je rond 16:30 uur weer teruggebracht.