Wat is Lyca?

Mocht je een Sim Only abonnement willen afsluiten, is het handig om te weten welke provider het beste bij jou past. Wij helpen je op weg. Naast Lyca zijn we ook fan van: kpn opwaarderen en vodafone opwaarden.

Net als bijvoorbeeld Lebara is Lyca een MVNO

Dit betekent dat Lyca niet over een eigen communicatienetwerk beschikt, maar onder eigen merknaam mobiele telefonie verkoopt via het communicatienetwerk van een andere operator. Lyca is dus een provider van mobiele telecommunicatie. Wil je weten op welk netwerk Lyca zit? Dat is KPN.

Vroeger was dat Vodafone, maar sinds 2013 zijn ze overgestapt naar KPN (waar overigens de meeste MVNOs op zijn aangesloten). Lyca staat bekend als provider met goedkope(re) internationale tarieven en iets duurdere nationale tarieven. Deze provider is dus vooral interessant als jij veel naar het buitenland belt.

Wat is Lyca?

Lyca biedt vier verschillende producten aan:

  1. Opwaarderen (prepaid)
  2. Data Bundels
  3. Nationale Bundels
  4. Internationale Bundels (sim only)

Hieronder leggen we je uit wat deze producten precies inhouden.

Prepaid van Lycamobile

Ga je voor Prepaid, dan kun je kiezen uit de bedragen EUR 10 en EUR 20. Hoe Lyca opwaarderen? Dat kan simpelweg in een winkel of online, waar je bij – officiële – aanbieders de bekende beltegoedkaarten kunt kopen. Iedere kaart vertegenwoordigt een bepaalde waarde. Nadat je bijvoorbeeld online een beltegoedkaart hebt gekocht, reken je deze af via iDeal of met een creditcard. Vervolgens sms of bel je naar een nummer waar je de code die op je beltegoedkaart staat intoetst.

Je kunt gratis bellen naar 1244, waar je de stappen van het menu volgt en de opwaardeercode intoetst. Daarnaast kun je het ook op een andere manier doen. Toets in je scherm 101 in, gevolgd door je opwaardeercode, hekje en sluit af met de beltoets. Vervolgens kun je meteen gebruik maken van je beltegoed. Wat kost Lyca opwaarderen? Het opwaarderen zelf is gratis, het nummer waar je naar kunt bellen (1244) is gratis en je code in te toetsen na 101 is ook kostenloos.

Naast prepaid kun je dus ook kiezen uit de bundels Data, Nationaal en Internationaal. Hoe die bundels eruitzien?

Databundels Nationaal & Internationaal

  • Data Bundel: hierbij koop je een bundel met tegoed voor internetdata. Je hebt data bundels in de maten XS, M, XM, L en XL, variërend van 500 Mb tot 5 GB voor 30 dagen.
  • Nationale Bundel (de zogenaamde Holland Bundels, die dus heel geschikt zijn voor gebruikers die voornamelijk binnenlands bellen en sms’en): deze bundels zijn er in de maten XS, S, M, L en de grootste, “Super”. Alle maten bundels hebben onbeperkt aantal belminuten voor nationale telefoongesprekken en onbeperkt aantal nationale sms’jes. Zoals bij de meeste mobiele providers is onbeperkt niet eindeloos, maar geldt een Fair Usage Policy. Het aantal beschikbare data voor mobiel internet varieert in de Holland Bundels, wat uiteraard afhankelijk is van de grootte van de nationale bundel die je kiest, van 3 GB tot en met 35 GB.
  • Internationale Bundels: deze bundels zijn geschikt voor gebruikers die veel naar het buitenland bellen of sms’en. Er zijn veel verschillende smaken mogelijk: Lyca biedt bijvoorbeeld een EU Plus bundel aan, waarbij je naar Polen, Roemenië, Litouwen, Bulgarije en de landen in de EU kunt bellen en sms’en. Daarnaast heb je Alles-in-1 bundels, in de maten Medium en Large, waarbij je naar 45 landen wereldwijd kunt bellen en sms’en. Tot slot heb je nog specifieke internationale bundels, zoals de Nigeria Bundel en het Pakistan Plan.

Lyca internet  biedt geen databundels in de vorm van abonnement van één of twee jaar aan, maar werkt alleen met bundels (of met prepaid). Dat is fijn als je nergens (lees: aan een abonnement) aan vast wilt zitten. Als je niet vast wilt zitten aan een abonnement raden wij jou aan om de Prepaid kaart van Neosurf te kopen.